Sunday, August 17, 2014

Trip Bajet ke Jakarta-Bandung

Ah malas gila nak type pasal trip ke Korea last year. Tapi takpe, kita teruskan dengan trip paling senang ke Indonesia dulu (Jakarta - Bandung). Ni trip backpackers tau bukan ngan agent. Hihi

1. AirAsia flight ticket booking :

Jangan membuta jer tempah tiket, sila book dengan berhemah ya. Ambil kira plan sampai di Jakarta/Bandung pada pukul berapa sesuai dengan itinerary. Kalau macam aku, aku nak stay Jakarta semalaman then baru gi Bandung. Memandangkan trip kali ni bukan dengan agensi, so haruslah ade proper plan.

Lagi satu, 2 jam jer duration. Nak or tak nak in-flight meal, atas you all. Kalau tak nak pon takpe, sbb bile naik train nanti ade jer orang jual makanan.

Money Exchange

Pegi tukar mase Rp murah. Nak tau bile murah? Well kita mungkin boleh agak, cuma ape yang aku percaya kalau korang leh dapat rate 0.275 tu paling murah la aku rase boleh dapat. Stended rate 0.289 kot. Sebenarnya kan, aku syorkan tukar di Indon sebab dorang lagi murah banding kat Mesia. Cuma kalau dapat around rate tu pon memang dah oke la. Takde la hassle carik money changer kat sana hehe. Nak selamat, tukar dlu sikit kan Mesia baru la korang tukar lagi kat sana ya.

2. Check train schedule

Let say you nk book tiket keretapi Argo Parahyangan tu on the same day smpai Jakarta & nak rase pengalaman naik train, so bajet la at least 2 jam gap nak naik train dari airport. Jangan rushing, kita tak tahu nanti kalut ke, train lambat ke kan. Boleh check timing kat website ni.

3. From Soekarno-Hatta Int Airport to Stasiun Gambir

Senang jer, exit dari Arrival Hall, go to Terminal 3. Tanya jer pakcik2 tu macamane nak ambik Damri ke Stasiun Gambir,Jakarta Sentral. Jalan kaki la sikit tak jauh pon, so you all dah boleh nampak ramai yang beratur tunggu bas. Pegi dekat kaunter(jgn expect kaunter cantik ade pintu ofis segala), cakap la nak pegi Stasiun Gambir. Then you all bayar, then tunggu jer bas sampai. Jangan risau takut tertinggal sebab nanti ade orang laung bgtau bas/destinasi yang hendak dituju. Oh ya, dalam bas ade WIFI uols!

Tiket Bas Damri = Rp 30,000 per pax,
Duration: less than 1 hour (tak jem)
Operated 7am to 10pm


 4.  From Stasiun Gambir to Stasiun Bandung

Rasanya tak payah la beli online, aku nak beli (thru cimbclicks) ade problem pulak, website die tak automatic login cimb, punyelah tunggu bile dah leh access, tak detect pulak password/ID. So bile byk masalah, baik kite walk in jer lah.

Sediakan passport utk booking. Boleh tempah makanan dlm train, nanti dorang serve you all. Yelah, duk dalam train awal-awal memang excited, tapi lamaaa kot 3 jam tu. Memang boleh bosan yang amat! Haha

Now dah sampai Stasiun Gambir, bagi yang stay kat sini boleh la check in hotel dekat ngan station tu. Aku stay kat Hotel Istana Ratu, Jakarta. Unfortunately, tak best sebab tak boleh tahan bau busuk air shower n toilet dorang. Agak buruk la ekceli hotel ni tapi still jadi pilihan bajet sebab lokasi. Maybe dorang kene banjir kot? Haha. Takpelah ;)

Haa mane-mane yang nak beli simkad/topap, carik la Simcard SIMPATI, boleh topap pulsa dari
Rp 5,000 >. Kita guna nombor indon just in case nk notify late check in ke, nak call supir ke kan.

Tiket Kereta Api Argo Parahyangan, Eksekutif Seat,
from Gambir to Bandung = Rp 100,000 per pax
Duration: 3.25 hrs






@Station Bandung

6. Stasiun Bandung to Hotel Kenangan

Hotel Kenangan Bandung +62 22421 3244

 Bila dah sampai Bandung, ape lagi check in hotel la. Hotel ade macam-macam, ikut you all punye bajet. Aku stay kat Hotel Kenangan. Haaa ni lagi satu sangat penting. Ade bloggers kata kalau nak jalan kaki ke Hotel Kenangan from St. Bandung kene exit Pintu Selatan. Kami berdua pon apelagi carik la pintu selatan. Rupa-rupanya kalau jalan kaki memangggg peluh ketiak, dengan beg lagi kan. So aku nasihatkan, kalau nk jalan kaki ke Hotel Kenangan dari St. Bandung, perlu exit Pintu Utara! Baru lah betol, jalan stret. Ni tidak, nak kene buat u-turn pulak, kalau korang rajin, tanye-tanye la locals or just amek angkot jer, Rp 2000 per pax. Lagi senang tak payah naik cab tau sebab memang dekat jer tak smpai 5 minit naik angkot.

7. To Pasar Baru

Selalunye kalau dari Hotel Kenangan, time pegi ke Pasar Baru jalan kaki jer, time balik tu yang lenguh plus banyak barang beli kan, so time balik memang amek angkot. No worries, murah jer Rp2000 la stended paling mahal pon Rp3000 (tu baru RM1). So enjoy yo shopping!



8. From Hotel Kenangan to Tangkuban Perahu

Ok yang ni kene ambik supir tau. Tak payah nk bajet sangat la carik bas ke cab ke, baik you all carik supir jer, Kite sewa dia sehari. Utk 12 jam, package Tangkuban Perahu + City Tour mestilah hanya Rp400,000 sahaja tidak boleh lebih. Kalau lebih, dorang main harga la tu. You all mesti bijak nego ok. Nanti kalau bawak dorang tu, ajak la makan sekali sebab selalunye dorang tak mau makan sekali ngn kita, tapi kita rakyat melesia kan baik-baik pemurah jer semua hihihi. Kereta pulak akan mengikut bilangan penumpang & kesesuaian la ofkos.

Boleh call Supir Pak Rudi  +62 853 2055 9701 atau Supir Wak Ardi +62 852 2221 3125

Duration: 2hrs
Supir : Rp400,000 (minyak + upah supir + parking)
Entrance fee : Rp50,00 per pax
Mobil fee: Rp 15,000

9. Tangkuban Perahu + Kebun Teh + Floating Market + Kampung Daun

Tangkuban Perahu macam biasa-biasa jer. Klau first timer datang bandung, baik gi Kawah Putih Rp450,000. Lagi berbaloi. Sebab aritu dah pegi Kawah Putih, so trip ni pegi TPerahu.




Teh halia yang sangat femes di TPerahu

Selesai tour Tangkuban Perahu dlm sejam lebih jer, then pergi kebun teh 30mins kot then g floating market. Mcm biasa jer, tak macam pegi thailand punye floating market. Lupa lak entrance fee Floating Market berapa.



Kg Daun Makanan Sunda opens 11am to 10pm
Kalau korang bajet lunch nak makan di Kg. Daun, pastikan sampai tengah hari sebab nanti kang lama lak nunggu turn dapat makanan. Ekceli makanan kat sana takde la sedap mana pon walaupon review meletop, tempat tu jer yang tip top tu pasal agak mahal. Memandangkan kulit aku memang sensitif, so untuk makan di atas tilam yang agaknya dah berkurun tak basuh? memanggg berbintat la kulit aku haha. Mcm air kat Hotel Istana Ratu jugak. Tapi takpe, sekali skali kan ;) Bile lagi nak merasa.

 


Cihampelas Walk (CiWalk)
Kalau nak carik jeans, boleh carik kat CiWalk tapi ramai jugak yang pergi Toko 3. Ekceli kalau nak banding kualiti jeans kat Toko 3 dengan CiWalk macam sama jer, cuma mahal atau murah jer korang bayar. Orang cakap jeans Levis ori kat Toko 3, tapi tgok la semua jeans tu. Semua yg stok lama, so ikut you all la nk pilih mane. CiWalk kalau tanye Indonesian sendiri memang dorang akan cakap banyak ciplak kat sana, tapi i tell you, you all kene pndai telek barang tu. Sama jugak samada beli kat mane-mane FO lain, banyak jer ciplak, yang penting kene pandai carik yg paling berkualiti.

CiWalk sangat happening pada malam hari, lebih-lebih lagi ade mall yang besar kat sana.


Makan @Sugarush

Pascal Food Market
Banyak gile makanan kt sini. Nak makan ape cakap jer. Tak pasti macamane nak pergi klau naik angkot sebab jauh sket dari hotel kenangan. Kat sini, kami pilih steamboat.




From Hotel Kenangan to Trans Studio (TS) Bandung

1. Via Angkot
Dari Hotel Kenangan senang jer nak dapat angkot. Tapi lagi senang kalau you all dari Stasiun Bandung Pintu Utara. Let say you all jalan kaki dari Hotel Kenangan ke Stasiun Bndung Pintu Utara, naik angkot hijau muda-hijau #12 Stasiun Hall-Gede Bage. Minta turun di Jalan Jendral Gatot Subroto.
Dari Jln Jendral, ganti naik angkot merah-hijau #30 Elang Kelapa-Cicadas dan turun depan Bandung Supermall. Ekceli TS Bandung di Level 2 in Bandung Supermall.

2. Via Taxi
Naik cab dari Hotel Kenangan or dari Stasiun Bandung to Gasibu (Rp22,000 kot? lupa)
Then naik cab dari Gasibu to Bandung Supermall, then go to Lvl 2.

Bluebird Taxi yang pakai argo(meter) murah. Nak murah lagi Gemah Ripah tapi make sure pkai argo. Harga standard naik cab keliling town dlm Rp12,000-Rp45,000. Biasa la, you all pergi jauh bayar lebih la tak gitu?

Rasanya bagi korang nak travel sensorang pon boleh kot, lebih kurang jer bahasa kita & indon. Dorang pon peramah & baik, klau nak tanye apa-apa tu sangat baik. Tapi mcm biasa, ade jugak yang ambik kesempatan, tapi kalau dorang up harga lebih2 and you all dah terbeli dah, nak buat cane kan. Naseb ler..

K until next entry. Have a great holidae!


109 comments:

Syifa Travel said...

Assalamualaikum Wr.Wb.

Minta maaf apabila mengganggu blog/website Tuan/Puan, peace..

Salam kami dari Syifa Tour & Travel Indonesia.‎ Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

SYIFA TOUR & TRAVEL INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah syarikat muslim di Indonesia yang mempunyai cabang di Malaysia (Kajang), memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan dengan harga tour yang berpatutan. Driver & tour guide yang boleh berbahasa inggeris & Melayu karena selalu bawa tamu-tamu daripada Malaysia. Diantara perkhidmatan kami : Tour Jakarta, Bandung, Puncak, Palembang, Bali, Jawa, Sumatera, Ticketing, Hotel Reservation dan Sewa kendaraan (mobil - bas).

Sila Email / WhatsApp untuk keterangan lebih lanjut.

SYIFA TOURS & TRAVEL
"Helping Travelers Plan and Have The Perfect Trip"

HP & WhatsApp +60173089600
Email : syifatravel@yahoo.com
PIN BB : 2B1D33E2

Please Follow & Like us www.facebook.com/SyifaTourTravel

Asmin Fahmi said...

Salam singgah kenal. Jemput lawat blog saya http://alamwellness.blogspot.com

kelly khalina said...
This comment has been removed by the author.
diekha permana said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
(Company Name : diekha tour)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

Kereta Taip Daily/14 jam

Suzuki APV ( 7seat )
Toyota Avanza ( 6seat )
Toyota Innova ( 7seat )
KIA Pregio ( 10seat )
Isuzu Elf ( 11-15 seat )
Isuzu Elf Long ( 16 seat )

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



Email: diekha38@gmail.com;
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

kat bandung ku masih bernyayi said...

Salam...numpang duduk akak :)
Jom pegi bandung 235rm per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

Tentative Program
Day1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

Day2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Ciater Hot Spring
*Kebun Strawberry and tea park
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

Day3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

Day4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

Hotel facilities:
- Ac
- Free Hot spot / wi fi
- Cable-Tv
- Breakfast
- Hot & cold water
- Free parking

transport facilities:
- bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
- include petrol / minyak
- include parkir
- include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu


Term and condition
*included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
*included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
*rate is not included entrance fee
*Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
*rate 6 pax~235rm per person
kalau 4 pax~275rm per person
kalau 2pax~395rm per person
*not included lunch and dinner
*not included ticket flight and airport tax
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

sila contact kami tuk sebarang pertanyaan di :

Call +62 88 1205 7848 (Mohd Irsan)
Whatsapp / LINE +62 838 2178 9103
Email : touramanahbandung@yahoo.com
Bandung-indah.blogspot.com
facebook.com/bandungamanah
Bandung Amanah Tour & Transport

Regina Tung said...

A good and sincere like Post you were posting ... I actually like and appreciate you & offers recommendation you to stay posting.

Sewa Mobil Dan Supir Jakarta || Airport Transfer in Jakarta

diekha permana said...

salam ...
terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Company Name : diekha tour
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv , Coster & Bas.

new promo ...
minimum 6pax

pakej 3 day 2 night

RM 175 / pax
- 2 night in hotel 3 star with
breakfast n swiming pool
- 3 day transport

pakej 4 day 3 night

RM 235
- 3 night in hotel 3 star with
breakfast n swiming pool
- 4 day transport


Tentative Program
Day1
-welcome to Bandung
-rumah kain sulam (pesona)
-Pasar Baru trade center
-Lunch & Check in Hotel
-rumah tas (branded hand bag
quality)
-Toko Tiga ( Branded Jeans )
-D'fashion kedai kain potong
terbesar kat bandung
-Membeli-belah di Factory Outlet
At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit
For Men, The Stamp,Terminal
Tas,dan The Secret )
-Dinner
-back to Hotel

Day2
-kawah putih crater/trans studio
indor themes park
-cibaduyut-shoes and jacket
leather original
-factory outlet dago street area
or spa

Day3
-after breakfast
-check out hotel
-mencari belah yg belum dibeli
-Oleh-oleh Bandung (cake Lapis,
Brownies, Kartika Sari and Amanda)
-lunch
-bali heaven factory outlet
-Airport transfer


Email: diekha38@gmail.com
phone +whats app: +6281 320 627 412
Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

Baladewa Tour said...

Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung

Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak 2 star)
RM180 /per pax boking 20 pax free 1pax

1 day : Bandung City Tour (Shooping)
2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping

Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak hotel 2 star)
RM220 / per pax boking 20 pax free 1pax

1 day : Bandung City Tour (Shoping)
2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
3 day : Bandung City Tour (Shooping)
4 day : Bandung City Tour (Shooping)
** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

Program Free & Easy
Kunjungi web kami
Www.tourmalaysiabandung.com
Www.baladewatour.com
W.a. +6282216910022
+6281251200062
lieder : Agus Priyo Utomo

jantung koroner said...

salam berbagi info salam sukses goo.gl/Rmeey3

bimo mekarwangi tour said...


Assalamualaikum Wr Wb. Tuan / Puan. Abang/ Akak

Minta maaf apabila mengganggu blog anda

kami dari Mekar Wangi Bandoeng Tour Syariah menyediakan pilihan dan harga terbaik untuk keselamatan familly anda semasa bercuti kat Bandung or Jakarta

Sebuah syarikat muslim kat Bandung dan Jakarta yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati. Driver & tour guide profesional kami inshaAlloh akan selalu bawa anda ke semua tempat menarik kat Bandung, Bogor and Jakarta.

special offer at 2015 jomm tempah murah jer *Include: minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta

Rate per Kereta per Day

Suzuki APV / toyota avanza rate nye 400.000rupiah / RM 115 ---6seat

Toyota Innova / Kia Pregio rate nye 550.000rupiah / RM 160 ---8seat

Coaster Isuzu Elf rate nye 650.000rupiah / RM 185 ---12seat

Coaster Isuzu Elf Long rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---17seat

Toyota Hiace commuter rate nye 850.000rupiah / RM 245 ---12seat

*company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture plight and tempahan kereta by whatapps or email

WhatsApp +62 877 1519 6061 (mas Bimo)
email mekarwangibandungtour@gmail.com
facebook page mekarwangi bandoeng tour

king regards,
Bimo
mekar wangi bandung syariah tour

Mega said...

Dapatkan berbagai inspirasi serta informasi seputar tren gaya hidup terkini dan berbagai promo menarik dengan like Facebook Bank Mega dan follow Twitter serta Instagram-nya di link berikut!
Facebook Bank Mega
Twitter Bank Mega
Instagram Bank Mega

Memory Bandoeng Travel & Tours said...

Assalamualaikum
Maaf.. tumpang share/promo..
Jom bercuti ke Bandung bersama
Memory Bandoeng Travel & Tours

Kami menyediakan khidmat sewa kenderaan.
Kadar sewa sehari - kereta+petrol+parking+driver(tour guide)

- Suzuki APV, Toyota AVANZA
Daihatsu Xenia, Luxio - 7 Seater
IDR450K
- ISUZU ELF Short - 12 seater
IDR750K
- ISUZU ELF Long - 19 seater
IDR950K
- Hi Ace - 16 seater
IDR950K
- KIA Pregio - 9 seater
IDR650K

Kami juga menyediakan pakej2 dengan harga yang berpatutan.

Tempahan/Runding Harga/Pertanyaan
PM, Call/Whatsapp :
- Cepokta Bisaajja +6285324228854
- Alma Medina +6281224420758
Email: memorybandoeng@gmail.com

Insya Allah servis yang termurah dan terbaik dari kami

yudha setiadi said...

Assalam / salam sejahtera Tuan,puan,abang & akak.

Perkenalkan saya yudha dari team hayuka bandoeng, ada menyediakan perkhidmatan supir / full pakej bercuti ke bandung.

Pakej bercuti
Pakej 1 = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)
Pakej 2 = supir,hotel & makan (per pax)
Pakej 3 = supir & hotel (per pax)
Pakej 4 = khidmat supir sahaja (per day)

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. Harga yg kami tawarkan pun boleh kira jimat & berbaloi. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa.

Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6285351350535
Email : yudha5001@gmail.com
Fb : yudha bandoeng

Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.

nontin flim online said...

makasih banyak ats infonya gan sangat menarik dan sangat bermabnfaat..
salam kenal dan sala sukses gan..

Qiemie Qiemie said...

Assalamu'alaikum...?
Maaf Admin Qiemie Nak ikut share promote pasal cuti-cuti Bandung....!
Semoga kebaikan hati Admin di balas Allah SWT.

Qiemie sedia pakej cuti-cuti Bandung,Puncak,Jakarta juga kota kota lainnNyr kat Indon. Kususnya di Bidang Jasa kereta sewa + pemandu.
Untuk anda yang cadangkan bercuti dekat Bandung Khususnya Boleh Hubungi Qiemie Terus,

Insya Allah Pasal Kos berbaloi dan Berpatutan untuk isi poket Anda.

Berminat...?
Jom Whatsapp je di no +62 882 1822 9364

Jangan teranggak-anggak untuk tanya sembarang soalan..
FREE & EASY"

Terimakasih Admin.
Assalaamu'alaikum...?

Memory Bandoeng Travel & Tours said...

Memory Bandoeng Travel & Tours
Menyediakan khidmat sewa kenderaan di Bandung

Kami juga menyediakan pakej untuk kemudahan dan keselesaan customer kami

Pakej Tour Bandung @pax
3H2M - RM180/-
4H3M - RM268/-
5H4M - RM345/-
*min 6 pax

Pakej termasuk:
3 Malam Penginapan (Hotel 3***)
3 x Sarapan Pagi (Hotel)
Transport/Minyak Kereta/Driver (Tour Guide)/Parking

Pakej Tidak Termasuk:
Lunch/Dinner
Tiket Pesawat & Cukai Airport
Tiket Masuk Pusat Wisata
Jemput/Hantar Jakarta
(Jika dari Airport Jakarta)

Untuk keterangan lanjut hubungi kami:
PM/Whatsapp:
+6281224420758
+6285324228853

Email: memorybandoeng@gmail.com

Jom ukir memory indah di Bandung bersama
Memory Bandung Travel & Tours

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Bandung said...

Greetings Sir / Madam I hope all is always given his health and given sustenance (ameen). Here we will offer all the cars for (Bandung / Jakarta City Tour). For anyone Sir / Madam existing plans for vacation in Bandung / Jakarta and need a car to transport during the Bandung / Jakarta okay PM or WhatsApp only:
Call: +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp: +6282214441280
+6282216270779
Email: Dhanibandung@yahoo.com
Our guaranteed for a very decent price and the best service / service 5 ***** Star (Insha Allah).
Sorry Sir / Madam, if there is an inscription that less pleasing in the Promotion we offer..

Nb: The more expensive ones also much cheaper there, but we assure you the best stay Dhani Bandung (Insha Allah) way street in Bandung is very cheap, Thank you very much..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..

Dhani Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
Call : +6282214441280
+6282216270779
WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Baladewa Tour said...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera bagi kita semuanya
pembekal perkhidmatan kami yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema FREE AND EASY kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung,, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung

address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
Phone : +6282216910022
Whatsapp : +6282216910022
Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
Website : http://www.Baladewatour.com
www.tourmalaysiabandung.com

#Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 1800/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 240/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 380/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 2
-Brekfes
-Privat transport
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 280/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 330/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..415/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Brekfes
-Privat transport
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport)
Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah)
Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan)
Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara)
Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..


1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 180 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : BaladewaTour Jalan Sukara No. 4 Air Port Bandung
Phone : +6282216910022
Whatsapp : +6282216910022
Emai : tourmalaysiabandung@gmail.co
Website : http://www.Baladewatour.com
www.tourmalaysiabandung.com


Terima Kasih

BaladewaTour Agus Priyo Utomo
Marketing director Baladewa car tour & travel

PRAWIRA TOUR BANDUNG said...

Greeting Mr , and Ms. We are Irdi City tour Bandung , I would like to offer you our service. We have some itenerary that would be Interesting to run in our beloved city Bandung, so here we'll show you


-Kawah Putih
-Tangkuban Perahu
-Floating Market
-Kampung Gajah
-Saung Angklung Udjo
-Taman Bunga Begonia
-Dulang Resort
-Dusun Bambu
-and many more...

If you want to see our Profile you can see us in our Blog :

http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/

So , What are you waiting for ? Grab your bag and take your holiday in Bandung city with Irdi City tour Bandung,...we'll guarantee you have a good service and cheap prize..

Contact Person :
Mobile Phone : +6285718520314 Restu Nugraha (for english Language)
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335 (Indonesia / melayu Language)
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

PRAWIRA TOUR BANDUNG said...

Greeting Mr , and Ms. We are Irdi City tour Bandung , I would like to offer you our service. We have some itenerary that would be Interesting to run in our beloved city Bandung, so here we'll show you


-Kawah Putih
-Tangkuban Perahu
-Floating Market
-Kampung Gajah
-Saung Angklung Udjo
-Taman Bunga Begonia
-Dulang Resort
-Dusun Bambu
-and many more...

If you want to see our Profile you can see us in our Blog :

http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/

So , What are you waiting for ? Grab your bag and take your holiday in Bandung city with Irdi City tour Bandung,...we'll guarantee you have a good service and cheap price..

Contact Person :
Mobile Phone : +6285718520314 Restu Nugraha (for english Language)
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335 (Indonesia / melayu Language)
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Ahmad Alifa said...

Salam 1 Malaysia,


Kami alifa bandung syariah tour sedia paken jimat transport kat bandung...

Rate per car TOYOTA AVANZA FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" murah jer rate daily mulai 105rm jer

>12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA (FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , OR BUS WITH SPECIAL PRICE

CALL OR TEXT OR WHATAPPS :
+62 852 9446 6131

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com



facebook : ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131

Semoga inform yg saya berikan dapat
memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717
WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Seragam said...

BEST HOTEL ROOM RATE
PLEASE CHECK...

This Document
is
PASSWORD & PROTECTED
Click
OPEN
OPEN
OPEN
OPEN
OPEN
OPEN

To UNLOCK File !

primera trans said...

Jom...jom...
Cuti cuti Bandung with family
And get our amazing tour package for 4 Days 3 Night..
▪ 4 pax price about 940K/94sgd/284RM

▪ 5 Pax Price about 870K/87sgd/264 RM

▪ 6 Pax price about 820K/82Sgd/246 RM

▪7 Pax price about 785K/78.5Sgd/238 RM
πŸ‘ πŸ‘“πŸ‘žπŸ‘ŸπŸ‘’πŸ‘—πŸ‘œπŸ‘’πŸ’°

Note : Package included
▪ Daily transport included driver, fuel, tol, parking, driver meals
▪ New car with 7 seater, full Aircon
▪ Daily mineral water
▪ Breakfast daily from hotel
▪ Daily tour (as costumer request)
▪ Hotel 3 star with 2 person inside
▪ Airport pickup and drop
▪ Tax and service
Hotel choice 🏀🏣🏒
▪ Tebu hotel ( riau street )
▪ Fave braga (inside shoping mall)
▪ Kembang hotel (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall )
▪ Citra dream hotel (walking distance to pasar baru)
▪ Dbest hotel pasar baru (with pool)

More detail you can contact us
Primera Trans Bandung
Whatsapp : +6285 318 49 0001
Gmail : primeratrans@gmail.com
Path : Primera trans
Facebook : Primera Trans Bandung

Happy holiday allπŸŽΆπŸŽ΅πŸ“πŸ“πŸŽ‰

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 400.000 or RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131

Semoga inform yg saya berikan dapat
memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Fatimah Azahra said...

When we get ask from tourism ” Where is the best place to stay in jakarta? ” And our friends answers..

It should be right in the city center: Central Jakarta or Jakarta Pusat area. There is backpacker site called Jalan Jaksa (Jalan = Jl. = street/avenue). But if you’re concern about the security, try the nearby 3-star hotel: Hotel Cemara / Hotel Ibis. If you could afford upscale hotel, try Hotel Sari Pan Pacific, Hotel Nikko, Hotel Grand Hyatt, Hotel Indonesia. They are all close to each other. The location has Sarinah shopping centre, built decades ago. Also Plaza Indonesia, EX (read: spell e-x), and Grand Indonesia. These are also upscale shopping centre. Go to the south a bit, there is Plaza Semanggi, Plaza Senayan, Senayan City, and fX Senayan.

Some of the mentioned hotels/plaza have famous clubbing place or cafe, so you can enjoy the nightlife there.

If you’re riding taxi cab, don’t forget to use Blue Bird Group taxis. They are the most reputable taxi company, known for its safety and comfortness. The car has a big “Blue Bird Group” sticker in the front glass, except the premium class of (black color) Silver Bird taxi (still within the same group company).

Don’t forget find friends native Indonesian people to help you, you will be safe with them. find the right person, I suggest you menghungi YesJakarta team, they are good people who will help you around Jakarta .. this is their website http://yesjakarta.com/

Have a safe trip. Thank you for visiting Indonesia %
jakarta guide kuningan
jakarta guide kebayoran baru

Fatimah Azahra said...

personally i think Kemang is the best place to stay. there are a few hotels there, which surrounded by A LOT of clubs, bars, restaurants, shops and boutiques. you can get anything there =) there's also a big mall, Pondok Indah Mall, like about 10 minutes from there. i think it's a great place to stay for foreigners..
jual underwear murah
jual pakaian dalam wanita
toko online sepatu safety
online shop sepatu safety
jual sepatu online murah
jasa pembuatan website profesional
jasa pembuatan website
konsultan digital marketing
jual underwear murah

jual pakaian dalam wanita

toko online sepatu safety

online shop sepatu safety

jual sepatu online murah

jasa pembuatan website profesional

jasa pembuatan website

les gitar jakarta barat
jakarta guide kebayoran baru
jakarta guide kuningan
jakarta guide kebayoran baru

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour ada sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: RM 185


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: RM 245



* Include : minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keranah,ramah & berbudi bahasa. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh. InsyaAlloh sedikit rejeki dari tempahan anda akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami compang syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.




facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131 (Ahmad ALIFA)

Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)... Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat tuan/puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282214441280

WhatsApp : +6282214441280

Website : www.paketpelanconganbandung.com
Email : dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung(Dhani tour Bandung)

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...


KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET HEMAT BERUPA TRANPORT DAN HOTEL.
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung. Wassalam, Terima kasih...
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Terima Kasih...

Kyran Trans said...

Assalammualikum
Salam kenal Tuan/Puan
Mohon Maap ikut Share Tempahan Kereta Sewa Murah Bandung KYRANTRANS
Unit yang di sediakan:
Suzuki APV 5-6 seats
Toyota Avanza 5-6 seats
Inova 6-7 seats
Daihatsu luxio 7 seats
Toyota Hiace 12 seats
Elp Short 12 seats
Elp Long 15-19 seats

HARGA BOLEH RUNDING

Call:+6281312767300
+6281573307300
WA +6281809692300
FB:KYRANTRANS
EMAIL:Kyrantrans@gmail.com
Webs:Www kyrantrans.com
Untuk Interary Tuan/Puan:FREE& EASY
Terima kasih banyak bila Tuan/Puan sudah sudi memberi tempat untuk tulisan kami di BloggerTuan/Puan....
Kami ucapkan banyak TERIMA KASIH

Unknown said...

Helo...jauh tak hotel kenangan tu dengan pasar baru n toko 3???

Borneo Kinabalu said...

Assalamualaikum..
JOM BERKUNJUNG KE SABAH
kami akan MeRealisasikan percutian anda bila berkunjung ke Sabah,
BORNEO KINABALU TOUR & TRANSPORT SDN. BHD

PAKEJ 3HARI 2MALAM

01/ Hari Pertama (OVERNIGHT KUNDASANG)
1000 : Jemput di Lapangan Terbang KKIA Terminal 1/2
1030 : Melawat Rumah Terbalik (up side Down House) Tamparuli.
1130 : Melawat Pekan Nabalu
1230 : Melawat Ladang Lembu (Mini New Zealand).
1400 : Makan Tengah hari di Kundasang.
1600 : Check in Hotel/Homestay/Chalet (Kundasang)
1900 : Hantar untuk Makan Malam pekan kundasang.
*Tour Tamat*

02/Hari Kedua (TOUR KUNDASANG & RANAU)
0900 : Jemput dari Hotel/Homestay/Chalet
1000 : Melawat Ikan Spa.
1130 : Melawat Hot Spring, Canopy Walk & Air Terjun.
1600 : Melawat Jambatan Tamparuli.
1700 : Melawat Yayasan Sabah.
1730 : Melawat Masjid Bandaraya Kota kinabalu.
1800 : Melawat Signal Hills.
1830 : Melawat pasar kraftangan (Pilipino Market).
2000 : Check in Apartment Marina Kota kinabalu.
*Tour Tamat*

03/ Hari Ketiga (SAPI, MANUKAN ISLAND & AIPORT TRANSFER)
0830 : Check Out dari Apartment Marina ke Jeti Jesselton Point.
0900 : Menaiki bot ke pulau Sapi (aktiviti pantai & snorkelling).
1200 : Makan tengah Hari BBQ yang disediakan.
1245 : Menaiki bot ke pulau Manukan (aktiviti pantai & Snorkelling)
1500 : Menaiki Bot ke jeti Jesselton Point.
1530 : Jemput dari jeti Jesselton Point & Melawat Tanjung aru Beach.
1700 : Transfer ke Airport KKIA T1/2
*Tour Tamat*

Pakej ini Termasuk :
1). Pengangkutan Selama 3Hari 2Malam
Van Pelancongan @ Taxi Limousine
Pemandu
Minyak
Muatan Maksimum 10 Dewasa
2). Penginapan Homestay Kundasang & Marina Apartment Kota Kinabalu
May Homestay Kundasang (1Night)
Marina Apartment Kota kinablu (1Night)
3). Tiket-Tiket Masuk tempat lawatan
Rumah Terbalik (up side down house)
Ladang Lembu
Hot Spring
Ikan Spa
4). Pulau Sapi & Manukan
Tiket pulau Sapi
Tiket pulau Manukan
Insurance
Bot
Jaket Keselamatan
Maks Snorkelling
Makan Tengah Hari BBQ di Pulau Sapi.
Untuk keterangan pakej lebih lanjut bole berhubung,
En Roslan 0168392919 (whatsapp)
Email : borneoukinabalutour@gmail.com

Ahmad Alifa said...

Salam oullllssss

pakej bronze (hotel,bfats and transport) at bandung.... murahhhhh sampai pengsannnnn

butiran perjalanan

Day 1
> airport bandung
>Pasar Baru membeli belah
>lunch at kampium bistro
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and dago
>dinner at iga dan ayam bakar wong solo

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu
>floating market
>lunch at kopi luwak caffe
>wisata naik kuda deranch
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at kedai makan balacan

day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at rumah makan padang simpang raya
>cibaduyut street area barangan kulit
>paris van java shopping mall
> Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
>dinner at ikan bakar pa chimet

Day4
>check out hotel bandung
>Airport transfer

term and condition

*total rate nye per person adalah
395rm per person if 2 person
330rm per person if 3 person
285rm per person if 4 person
250rm per person if 5 person
235rm per person if 6 person

*rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

*1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel cihampelas bandung

*rate is not included lunch and dinner

*rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

*no hidends charge


Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Ahmad Alifa said...

Salam oullllssss

pakej bronze (hotel,bfats and transport) at bandung.... murahhhhh sampai pengsannnnn

butiran perjalanan

Day 1
> airport bandung
>Pasar Baru membeli belah
>lunch at kampium bistro
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and dago
>dinner at iga dan ayam bakar wong solo

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu
>floating market
>lunch at kopi luwak caffe
>wisata naik kuda deranch
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at kedai makan balacan

day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at rumah makan padang simpang raya
>cibaduyut street area barangan kulit
>paris van java shopping mall
> Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
>dinner at ikan bakar pa chimet

Day4
>check out hotel bandung
>Airport transfer

term and condition

*total rate nye per person adalah
395rm per person if 2 person
330rm per person if 3 person
285rm per person if 4 person
250rm per person if 5 person
235rm per person if 6 person

*rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

*1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel cihampelas bandung

*rate is not included lunch and dinner

*rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

*no hidends charge

best regads
Ahmad Alifa
Alifa Bandung Syariah tour

TIPS BERCUTI KAT BANDUNG said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

bercuti murah kat bandung said...

sallam..
Tuan/Puan..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong di bandung dan di jakarta..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..
harga kereta yang kami tawarkan :

-toyota avanza
-suzuki APV
-daihatsu luxio
-suzuki ertiga
-kijang inova
-KIA Pregio
-toyota HIACE
-KIA Pregio
-ALPHARD
-HYUNDAI H1
-isuzu ELF (15 seat)
-isuzu ELF (19 seat)
-mini bas (25 seat)
-medium bas (35 seat)
-big bas (45 seat)

Harga dijamin berpatutan dan jimat tentu dengan service yg tetap memuaskan hati..

harga kereta tersebut sudah termasuk :
-minyak/petrol
-parking
-tol
-driver meal
Per hari nye kereta boleh guna dari pukul 08AM hingga 10PM

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :
3D2N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila Tuan/Puan menginginkan pakej yang sesuai bajet..

Group yang telah kami layani adalah dari :
- Kelab Proton Malaysia
- UITM Malaysia
- TV3 Malaysia
- rombongan group shopping dari Brunei Darusallam
- etc

Service inshaAllah memuaskan, sila tengok pelbagai testimoni2 dari bermacam client kami dalam halaman facebook kami

hotel yang kami sediakan ada option 2 star/3 star/4 star bergantung sesuai keinginan, semua type hotel confirm with free breakfast buffet, wifi dan facility hotel lain nye

"YOUR COMFORT AND YOUR SATISFACTION IS OUR TRADITION"

Sila lawari TIPS BERCUTI JIMAT KAT BANDUNG

untuk mengenai pakej selengkap nya,Tuan/Puan boleh hubungi kami kat :

whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : bandungamanahtour@yahoo.com
FB page : BANDUNG AMANAH TOUR AND TRANSPORT

Ahmad Alifa said...

Salam oullllssss

pakej bronze (hotel,buffe breakfast and transport) at bandung.... murahhhhh sampai pengsannnnn

butiran perjalanan

Day 1
> airport bandung
>Pasar Baru membeli belah
>lunch at kampium bistro
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and dago
>dinner at iga dan ayam bakar wong solo

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu
>floating market
>lunch at kopi luwak caffe
>wisata naik kuda deranch
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at kedai makan balacan

day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at rumah makan padang simpang raya
>cibaduyut street area barangan kulit
>paris van java shopping mall
> Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
>dinner at ikan bakar pa chimet

Day4
>check out hotel bandung
>Airport transfer

term and condition

*total rate nye per person adalah
395rm per person if 2 person
330rm per person if 3 person
285rm per person if 4 person
250rm per person if 5 person
235rm per person if 6 person

*rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

*1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel cihampelas bandung

*rate is not included lunch and dinner

*rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

*no hidends charge

Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps :

+62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

chepy car said...

Bahagia Itu sederhana .. ;)

Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2016 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

chepy car said...

Bahagia Itu sederhana .. ;)

Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2016 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

chepy car said...

Bahagia Itu sederhana .. ;)

Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2016 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

primera trans said...

Greeting traveler..
Get our promotion this month with Cheap price but high quality service..
Get our best price with d best service..
For ur family holiday..
πŸ‘•πŸ‘” πŸ‘ πŸ‘˜πŸ‘‘πŸ‘’πŸ‘šπŸ‘œπŸ‘’

● 4 Person : 478 RM/151 Sgd per person
● 5 person : 443 RM/140 Sgd per person
● 6 person : 428 RM/135 Sgd per person
● 7 person : 411 RM/130 Sgd per person
πŸ’°πŸ‘šπŸ‘œπŸ‘‘πŸ‘ πŸ‘˜πŸ‘”πŸ‘–πŸ‘“

All package included :
● Daily transport included driver, petrol, tol, parking,driver meals
● Hotel 3 star in town
● 3x Lunch 3x Dinner 3x breakast
● Entrance ticket to sari ater hot spring, begonia flower garden, dusun bamboo, floating market lembang
● Daily mineral water

Interest..?
Just contact us for cheap price more than this promotion :)

Whatsapp : +6285318490001
Email : primeratrans@gmail.com
Facebook : Primera Trans Bandung
Website : www.primeratrans.com
( under maintenance )

chepy car said...

Bahagia Itu sederhana .. ;)

Bandung Tour Pakej Murah !!

Assalamualaikum ..
Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2016 :)
Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
Termasuk Hotel/guest house & Transport

1). Budget pakej Full Board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 1
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

2). Star Pakej Full board
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
**Pakej Includ :
-Hotel bintang 3
-Meal B/F/D
-Privat transport
-Entrance fee tiket
-Pemandu pelancong

Itinerary tour
1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

Group yang sudah kami layani :)
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Terima ksih atas kepercayaan tuan & puan semua

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883
Whatsapp : +6283821529157
Emai : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

Waalaikumussalam

Adel Putri said...

SEWA KERETA MURAH BANDUNG

Assalamualaikum Tuan/ Puan

Mohon maaf jika mengganggu Blog Anda

Perkenalkan kami dari ADELTRANS 81 Bandung Tour & Transport.
Sebuah Compeny Sewa Kereta Murah Bandung yang memberikan perkhidmatan tour di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

Joom tempah Sewa Kerata Murah ADELTRANS 81 Bandung :

Rate per Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova (7 seat) / KIA Pregio (8 seat)
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 625.000

# Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace commuter (12 seat)
Rate: IDR 825.000

HARGA SUDAH TERMASUK:
@ kereta
@ Petrol
@ Parking
@ Driver
@ FREE DRINK DALAM KERETA

#UNTUK PICK UP JAKARTA HARGA BEZA#
SILA CALL COMPENY ADELTRANS 81:
Call :+6281572435003
WA :+6281910422636
WA :+6281809692300
Email :ADELTRANS81@GMAIL.COM

Semoga Info Sewa Kereta Murah ADELTRANS 81 Dapat bermanfaat bagi Tuan/Puan yang ingin bercadang cuti di Bandung OR Jakarta

Terima Kasih

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

diekha permana said...

salam
Terima kasih banyak saya ucapkan karna di izinkan untk promote di blog yang cantik dan sangat membantu ini saya hanya na sikit bercerita ..
all about bandung ( paris van java )
mungkin bagi sesetengah orang bandung cuma sebuah kota kecil yang mempunyai populasi penduduk cukup padat , tapi semua boleh berubah sekelip mata setelah anda tiba di kota ini!!
bandung yang orang fikir cuma kota kecil ini mempunyai sejarah menarik dari segi makanan dan fesyen.
mungkin banyak pengalaman yang belum pernah anda rasakan boleh dinikmati disini! jadi tunggu apa lagi? joom pegi bandung dengan diekha tour
diekha tour bandung
tour/sewa kereta/reservasi hotel/pakejpelancongan
call : +6281220815515
whatsapp : +6281220815515 (fast respon)
facebook : pusing pusing bandoeng
Email : diekha38@gmail.com

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

Waalaikumussalam.

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115 


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
Rate: IDR 550.000 or RM 160 


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185 


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245 



* Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps : 


+62 852 9446 6131

+62 852 9446 6131

+62 852 9446 6131


Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

Ahmad Alifa said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami Alifa Bandung Syariah Tour sedia perkhidmatan supir / fullboard pakej bercuti ke Bandung & Jakarta.

Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115 


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
Rate: IDR 550.000 or RM 160 


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 185 


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245 



* Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yg tiptop,keramah,ramah & berbudi bahasa.

Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.

InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, akan disalurkan pada badan amil zakat tempahan karena company kami company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.


facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

LINE and Wechat and whatapps : 


+62 852 9446 6131

+62 852 9446 6131

+62 852 9446 6131


Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan puan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Salam
....
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
Contact Person : +6281322167717
Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
Email : irditour.bandung@yahoo.com

Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

Waalaikumussalam.

bandung said...

bandung emang salah satu tujuan wisata paling menarik menurut saya. salam kenal mbak

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282282222896 / +6282214441280
Call : +6282282222896 / +6282214441280
Blog: http://paketpelanconganbandung.blogspot.co.id/
Email : Dhanibandung@yahoo.com
web :www.pakejpelanconganbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
WhatsApp +6282214268400
WhatsApp +6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
Call : +6282214441280 / +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
Call : +6282214441280 / +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
Call : +6282214441280 / +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
Call : +6282214441280 / +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
WhatsApp +6282214268400
WhatsApp +6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

bercuti murah kat bandung said...

Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. Bandung Amanah Tour & Transport menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

Bandung Amanah Tour & Transport membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan kat Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

* semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
* Kereta Taip Daily/14 jam

TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

sudah include :
- transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
- pick & drop from bandung airport

OPTIONAL PROGRAM :
DAY 1
*Tiba kat Bandung
*Pasar Baru trade center
*Lunch & Check in Hotel
*Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
*D'fashion factory outlet kain potong
*Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
*Dinner dan kembali ke Hotel

DAY 2
*Gunung Tangkuban Parahu
*Farmhouse Lembang
*Floating Market
*Kebun Strawberry and tea park (optional)
*Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
*Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

DAY 3
*kawah putih crater/trans studio indor themes park
*Tasik Situ Patenggang (optional)
*rumah kain sulam kat taman kopo
*cibaduyut-shoes and jacket leather original
*factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

DAY 4
*check out hotel
*Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
*paris van java shopping mall
*Airport transfer

FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

HOTEL FACILITIES :
- free wifi
- hot & cold water
- breakfast buffet
- coffee maker
- LCD TV 24 inch
- TV cable

TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
* included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
* included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
* not included entrance fee
* not included lunch and dinner
* not included ticket flight and airport tax

Service insya allah memuaskan
YOUR COMFORT IS OUR PRIORITY


UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
Email: touramanahbandung@yahoo.com
phone : +62 88 1205 7848
whatsapp : +62 838 2178 9103
Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
bandung-indah.blogspot.com
instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova/ Kia Pergio [7-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
WhatsApp +6282214268400
WhatsApp +6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum.
PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
ABIM TRANSPORT Adalah sebuah company sewa kereta MURAH kat bandung atau pon jakarta & peyedia Hotel.bandung dan jakarta
dah berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya,
menawarkan PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
pada harge yg berbaloi hanye tuk orang Malaysia.
Rasailah keseronokan bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT dan keindahan kota
Bandung disamping menikmati suasana
membeli belah di rangkaian factory outlet yang
menjanjikan berbagai barangan pada harga murah!!
Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
makanan yang sedap di kota bandung ....
di bawah ni harge PAKEJ ABIM TRANSPORT tawarkan ..
Pakej 3D2N
2 orang RM 250 / orang. (1 bilik)
4 orang RM 199 / orang. (2 bilik)
6 orang RM 170 / orang. (3 bliki)
8 orang RM 165 / orang. (4 bilik)
10 orang RM140 / orang.(5 bilik)
*PASAL HARGE BISA RUNDING LAGI..ROGER BY WHATAPPS
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung
Group yang sudah pernah di layan
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
*Sekiranya tuan/puan berminat bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast respons)

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum.
PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
ABIM TRANSPORT Adalah sebuah company sewa kereta MURAH kat bandung atau pon jakarta & peyedia Hotel.bandung dan jakarta
dah berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya,
menawarkan PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
pada harge yg berbaloi hanye tuk orang Malaysia.
Rasailah keseronokan bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT dan keindahan kota
Bandung disamping menikmati suasana
membeli belah di rangkaian factory outlet yang
menjanjikan berbagai barangan pada harga murah!!
Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
makanan yang sedap di kota bandung ....
di bawah ni harge PAKEJ ABIM TRANSPORT tawarkan ..
Pakej 4D3N
transport + hotel
2 orang RM 350 / orang. (1 bilik)
4 orang RM 299 / orang. (2 bilik)
6 orang RM 270 / orang. (3 bliki)
8 orang RM 245 / orang (4 bilik)
10 rang RM 220 / orang (5 bilik)
*PASAL HARGE BISA RUNDING LAGI..ROGER BY WHATAPPS
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

Group yang sudah pernah di layan
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
*Sekiranya tuan/puan berminat bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast response)

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum.
minta maav nak ikut promote kat blog tuan/puan

PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

ABIM TRANSPORT Adalah sebuah company sewa kereta MURAH kat bandung atau pon jakarta & peyedia Hotel.bandung dan jakarta
dah berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya,
menawarkan PAKEJ JIMAT BERCUTI KE BANDUNG
pada harge yg berbaloi hanye tuk orang Malaysia.

Rasailah keseronokan bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT dan keindahan kota
Bandung disamping menikmati suasana
membeli belah di rangkaian factory outlet yang
menjanjikan berbagai barangan pada harga murah!!
Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
makanan yang sedap di kota bandung ....

di bawah ni harge sewa kereta yg ABIM TRANSPORT tawarkan ..
BANDUNG TOUR :

* TOYOTA AVANZA :(6seat)RM 130 / IDR 400.000
* SUZUKI MPV :(7seat)RM 130 / IDR 400.000
* DAIHATSU LUXIO:(7seat)RM 130 / IDR 400.000
* KIJANG INOVA :(7seat)RM 170 / IDR 500.000
* KIA PREGIO :(10seat)RM 170 / IDR 550.000
* ISUZU ELF :(10-15seat)RM 215 / IDR 650.000
* ISUZU ELF LONG:(16-19seat)RM 250 / IDR 750.000

Harge sewa Kereta Taip Daily/14 hour from 8am to 10 pm
dah include sekali dengan
*Kereta
*Pemandu
*Parking
*tol
*harge bole kurang lagi roger by whatapps (fast respon)

Group yang sudah pernah di layan
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

*Sekiranya tuan/puan berminat bercuti di bandung bersama ABIM TRANSPORT
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast response)

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 550.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 650.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum ..
ABIM TRANSPORT Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..
> Contoh Itinerary Tour
Seperti:
-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)
Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food
Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafΓ©
Package Rate :
-pakej transport+hotel (2pax)
*3D2N = RM 260/pax
*4D3N = RM 375/pax
*5D4N = RM 480/pax
-pakej transport+hotel (4pax)
*3D2N = RM180/pax
*4D3N = RM 260/pax
*5D4N = RM 330/pax
-Pakej transport+hotel (6pax)
*3D2N = RM 150/pax
*4D3N = RM 215/pax
*5D4N = RM 285/pax
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Sekiranya anda berminat menyertai percutian
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
http://abimtransport.blogspot.co.id/
http://pakejhoneymoonbandung.blogspot.co.id/
http://transportmurahkatbandung.blogspot.co.id/
http://pakejsuperjimat.blogspot.co.id/
http://pakejmurahgilerbandung.blogspot.co.id/
https://www.facebook.com/Abim-tour-and-rent-car-237179009806143/


Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

nur_azizah said...

Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

Kami citra cemerlang Syariah Tour,
Sebuah syarikat muslim patuh syariah yang menyediakan perkhidmatan supir / tour ground handling pakej bercuti ke Bandung , puncak & Jakarta.

InshaAlloh driver & tour guide dari company kami akan memberikan layanan terbaik, profesional, amanah, santun and mesra. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.



Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


Rate sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
Rate: IDR 380.000 or RM 115


# Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
Rate: IDR 550.000 or RM 160


# Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
Rate: IDR 650.000 or RM 105


# Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
Rate: IDR 850.000 or RM 245



* Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta

* Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan per persons & per kereta.

Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yang tiptop, keramah-ramah & berbudi bahasa.


InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, shadaqoh dan zakat akan disalurkan pada badan amil zakat tempatan karena company kami company syariah.

Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.

Tempahan pada company tak payah ada deposite, tuan - puan cukup send picture detail flight picture and picture tempahan hotel anda kat Bandung.

Whatapps: +6289-5252-53317
Email :indrianinurazizah98@gmail.com

Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan tuan-puan untuk bercuti ke bandung.

Terima kasih.
Wassalam.wrwb.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6281214741600
Whatsapp : +6281220477335
FB Syarikat : Irdi wati
Fanspage : IRDI TOUR BANDUNG
Email : irditourbandung@gmail.com
Website : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com

Dijamin Irdi Tour Bandung bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

Apiew Ridhwan said...

assalamualaikum .. minta maav ikut promote

nak gi bandung or jakarta ... confuse nak cari khidmat transport ?
ABIM TRANSPORT SOLUTION NYE ...
abim transport adalah sebuah syarikat sewa kereta murah kat bandung or jakarta ...
selain harge yang sangat berbaloi abim transport berikan service / layan tetamu bintang lima ..
selain itu juga abim transport sedia pakej jimat seperti :
pakej transport + hotel 3D2N
pakej transport + hotel 4D3N
pakej full board ( transport + hotel + makan + tiket lawatan )
cakap pasal harge bole ronding lagi..
bagi sapa sapa nak gi bandung or jakarta bole roger kami di bilangan
what apps : +6281220553050
jom tempah laju laju .. menjamin holiday tuan / puan lebih berwarne..

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum ..
ABIM TRANSPORT Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..
> Contoh Itinerary Tour
Seperti:
-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)
Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food
Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafΓ©
Package Rate :
-pakej transport+hotel (2pax)
*3D2N = RM 260/pax
*4D3N = RM 375/pax
*5D4N = RM 480/pax
-pakej transport+hotel (4pax)
*3D2N = RM180/pax
*4D3N = RM 260/pax
*5D4N = RM 330/pax
-Pakej transport+hotel (6pax)
*3D2N = RM 150/pax
*4D3N = RM 215/pax
*5D4N = RM 285/pax
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain
Sekiranya anda berminat menyertai percutian
Sila hubungi :
WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
http://abimtransport.blogspot.co.id/
http://pakejhoneymoonbandung.blogspot.co.id/
http://transportmurahkatbandung.blogspot.co.id/
http://pakejsuperjimat.blogspot.co.id/
http://pakejmurahgilerbandung.blogspot.co.id/
https://www.facebook.com/Abim-tour-and-rent-car-237179009806143/

nur_azizah said...

Assalamualaikum
Minta izin nak ikut promote kat blog tuan / puan
Perkenalal kan kami dari CITRA CEMERLANG syariah tour
Kami nak menawarkan sewa kereta murah kat bandung or jakarta
Jenis kereta yg di tawar kan
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.
Kami juga menyediakan packages
Pakej 4D3N
transport + hotel
2 orang RM 350 / orang.
4 orang RM 299 / orang.
6 orang RM 270 / orang.
8 orang RM 245 / orang.
10 rang RM 220 / orang.
Pakej 3D2N
2 orang RM 250 / orang.
4 orang RM 199 / orang.
6 orang RM 170 / orang.
8 orang RM 165 / orang.
10 orang RM140/ orang.
Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking
* room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
transport facilities:
* bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
* include petrol / minyak
* include parkir
* include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu
*we dont need deposit~all payment at last day in bandung

TEMPAHAN
INDRI NURAZIZAH
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
+628996933137

email & fb
indrianinurazizah98@gmail.com
tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

NLP JAKARTA said...

Asiknya bisa mlancong ke mana-mana
NLP JAKARTA

podomoroo transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buat Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282262272279
WhatsApp : +6282280000071
Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
Facebook : Podomoroo Transport
Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
Kami pun menyediakan Pakej Transport dan Hotel
Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
3D2N
2 Pax = 330 Rm / Pax
3 Pax = 300 Rm / Pax
4 Pax = 230 Rm / Pax
5 Pax = 230 Rm / Pax
6 Pax = 200 Rm / Pax

Van Short
3D2N
7 Pax = 250 Rm / Pax
8 Pax = 220 Rm / Pax
9 Pax = 220 Rm / Pax
10 Pax = 200 Rm / Pax

Van Long, Toyota Hiace Commuter
3D2N
11 Pax = 220 Rm / Pax
12 Pax = 200 Rm / Pax
13 Pax = 200 Rm / Pax
14 Pax = 190 Rm / Pax
15 Pax = 190 Rm / Pax

Pakej Transport dan Hotel 4D3N
Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
4D3N
2 Pax = 460 Rm / Pax
3 Pax = 430 Rm / Pax
4 Pax = 320 Rm / Pax
5 Pax = 330 Rm / Pax
6 Pax = 280 Rm / Pax

Van Short
4D3N
7 Pax = 350 Rm / Pax
8 Pax = 310 Rm / Pax
9 Pax = 310 Rm / Pax
10 Pax = 280 Rm / Pax

Van Long, Toyota Hiace Commuter
4D3N
11 Pax = 310 Rm / Pax
12 Pax = 280 Rm / Pax
13 Pax = 290 Rm / Pax
14 Pax = 270 Rm / Pax
15 Pax = 280 Rm / Pax

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

podomoroo transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, semoga Tuan / Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung / Jakarta. Buat Tuan / Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung / Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
Call : +6282262272279
WhatsApp : +6282280000071
Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
Facebook : Podomoroo Transport
Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
Kami pun menyediakan Pakej Transport dan Hotel
Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
3D2N
2 Pax = 330 Rm / Pax
3 Pax = 300 Rm / Pax
4 Pax = 230 Rm / Pax
5 Pax = 230 Rm / Pax
6 Pax = 200 Rm / Pax

Van Short
3D2N
7 Pax = 250 Rm / Pax
8 Pax = 220 Rm / Pax
9 Pax = 220 Rm / Pax
10 Pax = 200 Rm / Pax

Van Long, Toyota Hiace Commuter
3D2N
11 Pax = 220 Rm / Pax
12 Pax = 200 Rm / Pax
13 Pax = 200 Rm / Pax
14 Pax = 190 Rm / Pax
15 Pax = 190 Rm / Pax

Pakej Transport dan Hotel 4D3N
Kereta Avanza, Luxio, Apv, Evalia, Sigra, Grand Livina
4D3N
2 Pax = 460 Rm / Pax
3 Pax = 430 Rm / Pax
4 Pax = 320 Rm / Pax
5 Pax = 330 Rm / Pax
6 Pax = 280 Rm / Pax

Van Short
4D3N
7 Pax = 350 Rm / Pax
8 Pax = 310 Rm / Pax
9 Pax = 310 Rm / Pax
10 Pax = 280 Rm / Pax

Van Long, Toyota Hiace Commuter
4D3N
11 Pax = 310 Rm / Pax
12 Pax = 280 Rm / Pax
13 Pax = 290 Rm / Pax
14 Pax = 270 Rm / Pax
15 Pax = 280 Rm / Pax

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

IRDI TOUR BANDUNG said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6281214741600
Whatsapp : +6281220477335
FB Syarikat : Irdi wati
Fanspage : IRDI TOUR BANDUNG
Email : irditourbandung@gmail.com
Website : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com

Dijamin Irdi Tour Bandung bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
: www.dhanitourbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

IRDI TOUR BANDUNG said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6281214741600
Whatsapp : +6281220477335
FB Syarikat : Irdi wati
Fanspage : IRDI TOUR BANDUNG
Email : irditourbandung@gmail.com
Website : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com

Dijamin Irdi Tour Bandung bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

podomoroo transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

Harga sewa Kereta :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6282262272279
WhatsApp : +6282280000071
Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
Facebook : Podomoroo Transport
Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

podomoroo transport bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

Harga sewa Kereta :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

Call : +6282262272279
WhatsApp : +6282280000071
Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
Facebook : Podomoroo Transport
Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [7-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [8-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
Website : :http://sewakeretamurahmelancong.blogspot.co.id

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah 2017 !!

Assalamualaikum Wrwb..
Kami Adalah Salah satu Travel Agensi yang bergerak di bidang pelancongan yang sudah berpengalaman menghandle beberapa grup perusahhan dan family trip dari malaysia, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan apa2 soalan apapun tentang bandung kepada kami, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2018
Pakej Di bawah Ini No Hidden Charge

BAJAET PAKEJ HALF BOARD SESUAI PILIHAN ANDA :)
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 260/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 300/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 370/pax

**Pakej Includ :
-Hotel 2** Victoria Luxury – Geary – Citra Dream – Mine Home Cihampelas s
-Meal Breakfast at hotel
-Privat transport facility Econ,Audio & Video
-Minyak – Tol & fee parking
-Driver Cum Pemandu pelancong

Itinerary tour nya selama anda di bandung
1). Hari pertama (Welcome To Bandung Abang-akak, Tuan-Puan)
Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju :
>> Chek In Hotel & rehat sejenak
>> Farm house susu lembang (Rumah Hobbit)
>> Wisata edukasi kopi Luwak
>> Lunch at Sundanis Food
>> Taman begonia lembang/D’ranch Wisata berkuda
>> Floting market lembang (Pasar terapung)
>> Rumah Mode f.o.s
>> Shoping kilang kain & Rumah kain
>> Dinner at Sederhana restoran Minang

2). Hari Ke Dua (Shoping Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke kedai shoping :
>> Pasar baru trade centre
>> Lunch at Pasar baru foo market
>> Toko Tiga Jeans factory store
>> Shoping barangan anak F.o.s Anak Kecil
>> Jalan Riau F.o.s (Factory outlet)
>> Jalan Dago F.o.s (Nike – Adidas – Polo Factory outlet)
>> Masaj/Reflexology & Spa Time
>> Dinner at Gampoeng aceh restoran

3). Hari Ke Tiga (Lawatan Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke Kawan bandung Selatan/Ciwidey :
>> Kawah Putih ciwidey (Estimasi 2 jam perjalanan)
>> Sesi ambil gambar dekat Perkebunan teh Walini
>> Glamping Resort (Tasik patenggang)
>> Petik Stawberry
>> Lunch At Saung gawir restoran
>> Cibaduyut lether shop
>> Shoping Kedai Parfum
>> Dinner at Stones cafΓ© restoran

4). Hari Ke Empat ( Sayonara )
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke :
>> Shoping oleh2 Cake Kartiak sari
>> Sesi ambil gambar dekat Gedung sate Bersama crew kami
>> Free & Easy program (Boleh ulang ke tempat semula)
>> Lunch
>> Hantar Ke airport semula
Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kasih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat tour kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

*Harga Sewa Transport tour*
> MYR: 148 Atau IDR: 450.000 Per Day
> Includ: Kereta sewa, minyak, parking fee, tol, driver cumpemandu pelancong
NO HIDDEN CHARGE YA..

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
FaceBook : Chepy car
Email : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Owner & Marketing director C-Trans tour & travel

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah 2017 !!

Assalamualaikum Wrwb..
Kami Adalah Salah satu Travel Agensi yang bergerak di bidang pelancongan yang sudah berpengalaman menghandle beberapa grup perusahhan dan family trip dari malaysia, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan apa2 soalan apapun tentang bandung kepada kami, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2018
Pakej Di bawah Ini No Hidden Charge

BAJAET PAKEJ HALF BOARD SESUAI PILIHAN ANDA :)
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 260/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 300/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 370/pax

**Pakej Includ :
-Hotel 2** Victoria Luxury – Geary – Citra Dream – Mine Home Cihampelas s
-Meal Breakfast at hotel
-Privat transport facility Econ,Audio & Video
-Minyak – Tol & fee parking
-Driver Cum Pemandu pelancong

Itinerary tour nya selama anda di bandung
1). Hari pertama (Welcome To Bandung Abang-akak, Tuan-Puan)
Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju :
>> Chek In Hotel & rehat sejenak
>> Farm house susu lembang (Rumah Hobbit)
>> Wisata edukasi kopi Luwak
>> Lunch at Sundanis Food
>> Taman begonia lembang/D’ranch Wisata berkuda
>> Floting market lembang (Pasar terapung)
>> Rumah Mode f.o.s
>> Shoping kilang kain & Rumah kain
>> Dinner at Sederhana restoran Minang

2). Hari Ke Dua (Shoping Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke kedai shoping :
>> Pasar baru trade centre
>> Lunch at Pasar baru foo market
>> Toko Tiga Jeans factory store
>> Shoping barangan anak F.o.s Anak Kecil
>> Jalan Riau F.o.s (Factory outlet)
>> Jalan Dago F.o.s (Nike – Adidas – Polo Factory outlet)
>> Masaj/Reflexology & Spa Time
>> Dinner at Gampoeng aceh restoran

3). Hari Ke Tiga (Lawatan Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke Kawan bandung Selatan/Ciwidey :
>> Kawah Putih ciwidey (Estimasi 2 jam perjalanan)
>> Sesi ambil gambar dekat Perkebunan teh Walini
>> Glamping Resort (Tasik patenggang)
>> Petik Stawberry
>> Lunch At Saung gawir restoran
>> Cibaduyut lether shop
>> Shoping Kedai Parfum
>> Dinner at Stones cafΓ© restoran

4). Hari Ke Empat ( Sayonara )
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke :
>> Shoping oleh2 Cake Kartiak sari
>> Sesi ambil gambar dekat Gedung sate Bersama crew kami
>> Free & Easy program (Boleh ulang ke tempat semula)
>> Lunch
>> Hantar Ke airport semula
Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kasih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat tour kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

*Harga Sewa Transport tour*
> MYR: 148 Atau IDR: 450.000 Per Day
> Includ: Kereta sewa, minyak, parking fee, tol, driver cumpemandu pelancong
NO HIDDEN CHARGE YA..

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
FaceBook : Chepy car
Email : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Owner & Marketing director C-Trans tour & travel

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah 2017 !!

Assalamualaikum Wrwb..
Kami Adalah Salah satu Travel Agensi yang bergerak di bidang pelancongan yang sudah berpengalaman menghandle beberapa grup perusahhan dan family trip dari malaysia, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan apa2 soalan apapun tentang bandung kepada kami, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2018
Pakej Di bawah Ini No Hidden Charge

BAJAET PAKEJ HALF BOARD SESUAI PILIHAN ANDA :)
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 260/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 300/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 370/pax

**Pakej Includ :
-Hotel 2** Victoria Luxury – Geary – Citra Dream – Mine Home Cihampelas s
-Meal Breakfast at hotel
-Privat transport facility Econ,Audio & Video
-Minyak – Tol & fee parking
-Driver Cum Pemandu pelancong

Itinerary tour nya selama anda di bandung
1). Hari pertama (Welcome To Bandung Abang-akak, Tuan-Puan)
Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju :
>> Chek In Hotel & rehat sejenak
>> Farm house susu lembang (Rumah Hobbit)
>> Wisata edukasi kopi Luwak
>> Lunch at Sundanis Food
>> Taman begonia lembang/D’ranch Wisata berkuda
>> Floting market lembang (Pasar terapung)
>> Rumah Mode f.o.s
>> Shoping kilang kain & Rumah kain
>> Dinner at Sederhana restoran Minang

2). Hari Ke Dua (Shoping Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke kedai shoping :
>> Pasar baru trade centre
>> Lunch at Pasar baru foo market
>> Toko Tiga Jeans factory store
>> Shoping barangan anak F.o.s Anak Kecil
>> Jalan Riau F.o.s (Factory outlet)
>> Jalan Dago F.o.s (Nike – Adidas – Polo Factory outlet)
>> Masaj/Reflexology & Spa Time
>> Dinner at Gampoeng aceh restoran

3). Hari Ke Tiga (Lawatan Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke Kawan bandung Selatan/Ciwidey :
>> Kawah Putih ciwidey (Estimasi 2 jam perjalanan)
>> Sesi ambil gambar dekat Perkebunan teh Walini
>> Glamping Resort (Tasik patenggang)
>> Petik Stawberry
>> Lunch At Saung gawir restoran
>> Cibaduyut lether shop
>> Shoping Kedai Parfum
>> Dinner at Stones cafΓ© restoran

4). Hari Ke Empat ( Sayonara )
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke :
>> Shoping oleh2 Cake Kartiak sari
>> Sesi ambil gambar dekat Gedung sate Bersama crew kami
>> Free & Easy program (Boleh ulang ke tempat semula)
>> Lunch
>> Hantar Ke airport semula
Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kasih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat tour kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

*Harga Sewa Transport tour*
> MYR: 148 Atau IDR: 450.000 Per Day
> Includ: Kereta sewa, minyak, parking fee, tol, driver cumpemandu pelancong
NO HIDDEN CHARGE YA..

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
FaceBook : Chepy car
Email : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Owner & Marketing director C-Trans tour & travel

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah 2017 !!

Assalamualaikum Wrwb..
Kami Adalah Salah satu Travel Agensi yang bergerak di bidang pelancongan yang sudah berpengalaman menghandle beberapa grup perusahhan dan family trip dari malaysia, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan apa2 soalan apapun tentang bandung kepada kami, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2018
Pakej Di bawah Ini No Hidden Charge

BAJAET PAKEJ HALF BOARD SESUAI PILIHAN ANDA :)
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 260/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 300/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 370/pax

**Pakej Includ :
-Hotel 2** Victoria Luxury – Geary – Citra Dream – Mine Home Cihampelas s
-Meal Breakfast at hotel
-Privat transport facility Econ,Audio & Video
-Minyak – Tol & fee parking
-Driver Cum Pemandu pelancong

Itinerary tour nya selama anda di bandung
1). Hari pertama (Welcome To Bandung Abang-akak, Tuan-Puan)
Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju :
>> Chek In Hotel & rehat sejenak
>> Farm house susu lembang (Rumah Hobbit)
>> Wisata edukasi kopi Luwak
>> Lunch at Sundanis Food
>> Taman begonia lembang/D’ranch Wisata berkuda
>> Floting market lembang (Pasar terapung)
>> Rumah Mode f.o.s
>> Shoping kilang kain & Rumah kain
>> Dinner at Sederhana restoran Minang

2). Hari Ke Dua (Shoping Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke kedai shoping :
>> Pasar baru trade centre
>> Lunch at Pasar baru foo market
>> Toko Tiga Jeans factory store
>> Shoping barangan anak F.o.s Anak Kecil
>> Jalan Riau F.o.s (Factory outlet)
>> Jalan Dago F.o.s (Nike – Adidas – Polo Factory outlet)
>> Masaj/Reflexology & Spa Time
>> Dinner at Gampoeng aceh restoran

3). Hari Ke Tiga (Lawatan Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke Kawan bandung Selatan/Ciwidey :
>> Kawah Putih ciwidey (Estimasi 2 jam perjalanan)
>> Sesi ambil gambar dekat Perkebunan teh Walini
>> Glamping Resort (Tasik patenggang)
>> Petik Stawberry
>> Lunch At Saung gawir restoran
>> Cibaduyut lether shop
>> Shoping Kedai Parfum
>> Dinner at Stones cafΓ© restoran

4). Hari Ke Empat ( Sayonara )
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke :
>> Shoping oleh2 Cake Kartiak sari
>> Sesi ambil gambar dekat Gedung sate Bersama crew kami
>> Free & Easy program (Boleh ulang ke tempat semula)
>> Lunch
>> Hantar Ke airport semula
Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kasih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat tour kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

*Harga Sewa Transport tour*
> MYR: 148 Atau IDR: 450.000 Per Day
> Includ: Kereta sewa, minyak, parking fee, tol, driver cumpemandu pelancong
NO HIDDEN CHARGE YA..

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
FaceBook : Chepy car
Email : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Owner & Marketing director C-Trans tour & travel

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah 2017 !!

Assalamualaikum Wrwb..
Kami Adalah Salah satu Travel Agensi yang bergerak di bidang pelancongan yang sudah berpengalaman menghandle beberapa grup perusahhan dan family trip dari malaysia, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan apa2 soalan apapun tentang bandung kepada kami, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2018
Pakej Di bawah Ini No Hidden Charge

BAJAET PAKEJ HALF BOARD SESUAI PILIHAN ANDA :)
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 260/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 300/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 370/pax

**Pakej Includ :
-Hotel 2** Victoria Luxury – Geary – Citra Dream – Mine Home Cihampelas s
-Meal Breakfast at hotel
-Privat transport facility Econ,Audio & Video
-Minyak – Tol & fee parking
-Driver Cum Pemandu pelancong

Itinerary tour nya selama anda di bandung
1). Hari pertama (Welcome To Bandung Abang-akak, Tuan-Puan)
Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju :
>> Chek In Hotel & rehat sejenak
>> Farm house susu lembang (Rumah Hobbit)
>> Wisata edukasi kopi Luwak
>> Lunch at Sundanis Food
>> Taman begonia lembang/D’ranch Wisata berkuda
>> Floting market lembang (Pasar terapung)
>> Rumah Mode f.o.s
>> Shoping kilang kain & Rumah kain
>> Dinner at Sederhana restoran Minang

2). Hari Ke Dua (Shoping Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke kedai shoping :
>> Pasar baru trade centre
>> Lunch at Pasar baru foo market
>> Toko Tiga Jeans factory store
>> Shoping barangan anak F.o.s Anak Kecil
>> Jalan Riau F.o.s (Factory outlet)
>> Jalan Dago F.o.s (Nike – Adidas – Polo Factory outlet)
>> Masaj/Reflexology & Spa Time
>> Dinner at Gampoeng aceh restoran

3). Hari Ke Tiga (Lawatan Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke Kawan bandung Selatan/Ciwidey :
>> Kawah Putih ciwidey (Estimasi 2 jam perjalanan)
>> Sesi ambil gambar dekat Perkebunan teh Walini
>> Glamping Resort (Tasik patenggang)
>> Petik Stawberry
>> Lunch At Saung gawir restoran
>> Cibaduyut lether shop
>> Shoping Kedai Parfum
>> Dinner at Stones cafΓ© restoran

4). Hari Ke Empat ( Sayonara )
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke :
>> Shoping oleh2 Cake Kartiak sari
>> Sesi ambil gambar dekat Gedung sate Bersama crew kami
>> Free & Easy program (Boleh ulang ke tempat semula)
>> Lunch
>> Hantar Ke airport semula
Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kasih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat tour kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

*Harga Sewa Transport tour*
> MYR: 148 Atau IDR: 450.000 Per Day
> Includ: Kereta sewa, minyak, parking fee, tol, driver cumpemandu pelancong
NO HIDDEN CHARGE YA..

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
FaceBook : Chepy car
Email : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Owner & Marketing director C-Trans tour & travel

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah 2017 !!

Assalamualaikum Wrwb..
Kami Adalah Salah satu Travel Agensi yang bergerak di bidang pelancongan yang sudah berpengalaman menghandle beberapa grup perusahhan dan family trip dari malaysia, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan apa2 soalan apapun tentang bandung kepada kami, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2018
Pakej Di bawah Ini No Hidden Charge

BAJAET PAKEJ HALF BOARD SESUAI PILIHAN ANDA :)
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 260/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 300/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 370/pax

**Pakej Includ :
-Hotel 2** Victoria Luxury – Geary – Citra Dream – Mine Home Cihampelas s
-Meal Breakfast at hotel
-Privat transport facility Econ,Audio & Video
-Minyak – Tol & fee parking
-Driver Cum Pemandu pelancong

Itinerary tour nya selama anda di bandung
1). Hari pertama (Welcome To Bandung Abang-akak, Tuan-Puan)
Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju :
>> Chek In Hotel & rehat sejenak
>> Farm house susu lembang (Rumah Hobbit)
>> Wisata edukasi kopi Luwak
>> Lunch at Sundanis Food
>> Taman begonia lembang/D’ranch Wisata berkuda
>> Floting market lembang (Pasar terapung)
>> Rumah Mode f.o.s
>> Shoping kilang kain & Rumah kain
>> Dinner at Sederhana restoran Minang

2). Hari Ke Dua (Shoping Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke kedai shoping :
>> Pasar baru trade centre
>> Lunch at Pasar baru foo market
>> Toko Tiga Jeans factory store
>> Shoping barangan anak F.o.s Anak Kecil
>> Jalan Riau F.o.s (Factory outlet)
>> Jalan Dago F.o.s (Nike – Adidas – Polo Factory outlet)
>> Masaj/Reflexology & Spa Time
>> Dinner at Gampoeng aceh restoran

3). Hari Ke Tiga (Lawatan Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke Kawan bandung Selatan/Ciwidey :
>> Kawah Putih ciwidey (Estimasi 2 jam perjalanan)
>> Sesi ambil gambar dekat Perkebunan teh Walini
>> Glamping Resort (Tasik patenggang)
>> Petik Stawberry
>> Lunch At Saung gawir restoran
>> Cibaduyut lether shop
>> Shoping Kedai Parfum
>> Dinner at Stones cafΓ© restoran

4). Hari Ke Empat ( Sayonara )
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke :
>> Shoping oleh2 Cake Kartiak sari
>> Sesi ambil gambar dekat Gedung sate Bersama crew kami
>> Free & Easy program (Boleh ulang ke tempat semula)
>> Lunch
>> Hantar Ke airport semula
Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kasih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat tour kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

*Harga Sewa Transport tour*
> MYR: 148 Atau IDR: 450.000 Per Day
> Includ: Kereta sewa, minyak, parking fee, tol, driver cumpemandu pelancong
NO HIDDEN CHARGE YA..

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
FaceBook : Chepy car
Email : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Owner & Marketing director C-Trans tour & travel

chepy car said...

Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah 2017 !!

Assalamualaikum Wrwb..
Kami Adalah Salah satu Travel Agensi yang bergerak di bidang pelancongan yang sudah berpengalaman menghandle beberapa grup perusahhan dan family trip dari malaysia, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menanyakan apa2 soalan apapun tentang bandung kepada kami, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

#Pakej dikekalkan sampai 2018
Pakej Di bawah Ini No Hidden Charge

BAJAET PAKEJ HALF BOARD SESUAI PILIHAN ANDA :)
a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 260/pax
b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 300/pax
c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 370/pax

**Pakej Includ :
-Hotel 2** Victoria Luxury – Geary – Citra Dream – Mine Home Cihampelas s
-Meal Breakfast at hotel
-Privat transport facility Econ,Audio & Video
-Minyak – Tol & fee parking
-Driver Cum Pemandu pelancong

Itinerary tour nya selama anda di bandung
1). Hari pertama (Welcome To Bandung Abang-akak, Tuan-Puan)
Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju :
>> Chek In Hotel & rehat sejenak
>> Farm house susu lembang (Rumah Hobbit)
>> Wisata edukasi kopi Luwak
>> Lunch at Sundanis Food
>> Taman begonia lembang/D’ranch Wisata berkuda
>> Floting market lembang (Pasar terapung)
>> Rumah Mode f.o.s
>> Shoping kilang kain & Rumah kain
>> Dinner at Sederhana restoran Minang

2). Hari Ke Dua (Shoping Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke kedai shoping :
>> Pasar baru trade centre
>> Lunch at Pasar baru foo market
>> Toko Tiga Jeans factory store
>> Shoping barangan anak F.o.s Anak Kecil
>> Jalan Riau F.o.s (Factory outlet)
>> Jalan Dago F.o.s (Nike – Adidas – Polo Factory outlet)
>> Masaj/Reflexology & Spa Time
>> Dinner at Gampoeng aceh restoran

3). Hari Ke Tiga (Lawatan Time)
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke Kawan bandung Selatan/Ciwidey :
>> Kawah Putih ciwidey (Estimasi 2 jam perjalanan)
>> Sesi ambil gambar dekat Perkebunan teh Walini
>> Glamping Resort (Tasik patenggang)
>> Petik Stawberry
>> Lunch At Saung gawir restoran
>> Cibaduyut lether shop
>> Shoping Kedai Parfum
>> Dinner at Stones cafΓ© restoran

4). Hari Ke Empat ( Sayonara )
Selepas sarapan pagi Di Jemput Oleh pemandu kami tour kami yang Ramah Perjalanan di lanjutkan menuju ke :
>> Shoping oleh2 Cake Kartiak sari
>> Sesi ambil gambar dekat Gedung sate Bersama crew kami
>> Free & Easy program (Boleh ulang ke tempat semula)
>> Lunch
>> Hantar Ke airport semula
Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kasih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat tour kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

*Harga Sewa Transport tour*
> MYR: 148 Atau IDR: 450.000 Per Day
> Includ: Kereta sewa, minyak, parking fee, tol, driver cumpemandu pelancong
NO HIDDEN CHARGE YA..

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Whatsapp : +6283821529157
FaceBook : Chepy car
Email : tourbandung833@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com


Terima Kasih

Chepy suryana
Owner & Marketing director C-Trans tour & travel

IRDI TOUR BANDUNG said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan abang dan kakak disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari
Harga sewa Kereta per Day :

# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8 seat]
Rate: IDR 500.000

# Kia Pergio [9-10 Seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Whatsapp : +6281214741600
Whatsapp : +6281220477335
FB Syarikat : Irdi wati
Fanspage : IRDI TOUR BANDUNG
Email : irditourbandung@gmail.com
Website : www.keretamurahpelancongan.blogspot.com

Dijamin Irdi Tour Bandung bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.
Waalaikumussalam

NASI KUNING SEMARANG 0857.4013.9066 said...


jakrta bandung mah cepet deket :)



Catering Semarang

primera trans said...

Greeting traveler

Jom cuti2 Bandung,
284 RM/ kepala
4 Hari 3 Malam
Murah tapi tak murahan..
harga budget service 5 star...
Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang πŸ˜‰

sudah masuk sekali
✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
✅ Tea maker dalam bilik
✅ Makan pagi
✅ Airport transfer
✅ Transport untuk tour 4 hari
✅ Supir yang ramah dan berpatutan
✅ Minyak
✅ Tol
✅ Parking
✅ Kereta with good aircon

Minat segera whatsapp admin yaa..
10 orang pertama dapat percuma :
✅ bags Louis vuiton
✅ free indonesian sim card 1 pack


whatsapp admin jangan lupa
+6285318490001
email : primeratrans@gmail.com
facebook : Primera Trans Bandung

Best City Tour & Travel Bandung said...

Bismillah..
Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
Pakej bercuti
Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

Harga sewa Kereta per Day :
# Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
Rate: IDR 350.000

# Toyota Innova [8-9 seat]
Rate: IDR 450.000

# Kia Pergio [9-10 seat]
Rate: IDR 500.000

# Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
Rate: IDR 600.000

# Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
Rate: IDR 800.000

# Toyota Hiace Commuter [15 seat]
Rate: IDR 850.000

*Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
*Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
WhatsApp :+6282214268400
WhatsApp :+6287825410700
FB Syarikat : Punaza Besttour
Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
Email : Sapsudin.besttour@gmail.com
Website : :http://sewakeretamurahmelancong.blogspot.co.id

NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
Terima kasih.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...